De leukste vakantieparken met de hoogste waarderingen voor jou uitgezocht!

Wat is een naturistencamping?

Een naturistencamping, ook wel fkk camping genoemd, is een camping waar naakt wordt gekampeerd. Zodra nudisten op de camping op de camping arriveren trekken ze hun kleden uit en genieten ze van een naturistische vakantie. Het is overigens niet verplicht om 24 uur per dag in je blootje te lopen. Je trekt je kleding aan of uit wanneer jij dat wilt.

Waar boek je een naturistencamping?

Er zijn een aantal reisorganisaties die naturistencampings aanbieden, kllik op onderstaande logo's voor meer informatie.

Naturistencamping Allcamps

Naturistencamping Suncamp Holidays

Naturistencamping Flevonatuur

Naturistencamping ANWB

Waarom een naaktcamping?

Naakt je vakantie doorbrengen heeft zo zijn voordelen:
 • Nudisten hoeft niet zo veel kleding mee te nemen.
 • Er heerst vaak een gevoel van gelijkheid op de camping.
 • Je wordt streeploos bruin.
 • Je voelt je dichter bij de natuur.
 • Je hoeft je niet aan te kleden na het douchen.
 • Je draait minder wasjes tijdens je vakantie.
 • Je huid neemt optimaal vitamine D op door de zon, het is dus gezond!

Uiteraard loop je ook het risico van verbranding door de zon, het is dus heel belangrijk je lichaam goed in te smeren ter bescherming.

Hoe werkt een naturistencamping?

Ga je voor het eerst naakt kamperen? Dan heb je vast nog niet echt een idee hoe het bloot recreëren gaat op zo’n camping. Misschien vind je het zelfs wel spannend of een beetje eng? Maak je geen zorgen. Je kleding gaat niet achter slot en grendel zodra je de camping opkomt. Je bepaald zelf wanneer je jezelf vrij genoeg voelt om je kleding uit te trekken. In het begin zal dat misschien vooral bij je accommodatie en bij het zwembad zijn maar al snel zul je jezelf vertrouwd voelen en niet eens meer merken dat je bloot bent.

Waar moet ik rekening mee houden op een naturistencamping?

 • Misschien is het vooral in het begin lastig omdat je moet wenen aan al die naakte lichamen maar staar anderen niet aan. Je vindt het ook niet prettig als anderen jou aanstaren.
 • Ga je ergens zitten? Neem dan iets mee om op te zitten, een handdoekje bijvoorbeeld. Dit is zowel hygiënisch als comfortabel.
 • Wil je een foto maken van jezelf? Houd dan rekening met andere gasten die mogelijk niet bedoeld ook op de foto kunnen komen. Vraag desnoods aan iemand toestemming of hij of zij bezwaar heeft.
 • Ga voor het eerst naar een naaktcamping? Geef dit gerust aan bij de receptie als je arriveert. Zij zullen je ook nog tips of gebruiken meegeven zodat je weet hoe het werkt op de camping.

Waar vind je naturistencampings?

Naturisten- of nudistencampings zijn er in heel Nederland en over de hele wereld. Bekijk een overzicht van naturistencampings.